Възхищават им се върху лицата на много известни персони и са между най-ценените цветни акценти на международните модни подиуми – очила с цветни стъкла. Но не е необходимо да сте звезда или модел, за да изглеждате добре (и да виждате добре) с този аксесоар. Носени заедно с правилния грим, цветните стъкла са тенденция, която работи за всеки.


Най-хубавите картини са създадени с използването на хващащи окото цветове – и съвременните производители ги използват, за да създадат своите най-пленяващи цветни стъкла за очила: черни, кафяви, сиви, сиво-зелени, сини и розе за едноцветни лещи; черни, кафяви, сиви, сиво-зелени, сини и сиво-сини за градуирани нюанси; и шам-фастък, канела, бледо синьо за бинокулярни лещи, както и актуалните стилистични отсенки за слънчеви очила

Новата гама от цветни стъкла за диоптрични очила има по нещо за всички възрасти. Запознатите с тенденциите индивиди обикновено не се страхуват от силни цветове, докато онези, които предпочитат по-консервативен вид обикновено избират по-леки тонове.
Други, чието предпочитание лежи някъде по средата, се справят, като опитват пастелни отсенки, преди да посегнат към ярко оранжево или розово.
Очилата с цветни стъкла не представляват целия външен вид! Те могат да се хармонизират и с лицето и със стила на индивида.

Основата: един перфектен цвят на лицето – не само за да покрие тъмните кръгове под очите

Дали сте екстроверт или по-тих тип човек, няма разлика – може да се положи перфектна основа, допълваща тона на кожата, за да се осигури равен тен. Това значи, че е използван покриващ агент, за да скрие повърхностните дефекти и тъмните кръгове под очите. Най-добре е да се използва специална гъба, която да втрие основата в кожата, след това да я фиксираме и да я завършим с малко прозрачна пудра. Tрябва да проверявате няколко пъти дневно цвета на лицето си и да туширате при нужда всяка проблемна област. Голям брой марки произвеждат попивателни кърпички за гримиране, които са покрити с пудра за ефективно намаляване на блясъка – силно препоръчителни при посещаване на бляскави партита.

Очите могат да се справят с цвета

А сега се пренасяме към продуктите за грим, които могат да придадат малко цвят. Разбира се, това трябва да допълни цвета на цветните стъкла за очила, както и тона на кожата, особено при интензивни цветове. Общото правило е, че ярките цветове изглеждат най-добре на фона на светли тонове на кожата.

Често е желателно очният грим да е малко по-подчертан, отколкото е при очила без цветни стъкла, но той не бива да доминира над цвета на стъклата. Тогава възниква въпросът дали да се избере грим с по-висок контраст или със същия цвят на самите цветни стъкла. Отговорът е ясен: очите започват бързо да изглеждат безцветни в грим, който е със съвсем същия цвят като на очилата. Примерно, някой може да избере кобалтово сини очни сенки към зелени стъкла на очила, при положение, че това подхожда на вида кожа или външния вид. Тази комбинация създава невероятно привлекателни ефекти. Една чиста линия по миглите върху горния клепач и линия под миглите върху долния клепач очертават идеално очите и им помагат да изглеждат визуално по-малко претрупани от лещите на очилата.
Щедрата порция от черна спирала за мигли е задължителна за всички жени, носещи очила – тя помага на очите да изглеждат по-отворени. Друг трик, който кара очите ви да изглеждат по-големи, е да се положи линия от сянка с бял цвят или с цвят на кожа по вътрешната страна на долния клепач.
Единственото изключение са стъкла за очила, които коригират далекогледство – след като те карат очите да изглеждат по-големи, най-добре е да се ограничаваме при полагане на очен грим.
Със или без очила, веждите се нуждаят от внимание, тъй като в значителна степен влияят върху изражението на лицето. Те винаги трябва да са акцентирани – но не прекалено много или прекалено малко. Актуалните тенденции подкрепят един по-естествен изглед на веждите. Това означава, че те не трябва да са ултра тънки, а по-скоро малко по-широки – но винаги да имат определена форма. Съществуват шаблони, които могат да се използват за оформяне на веждата в атрактивна форма. Веждите могат да са подчертани или изпълнени по-умерено с помощта на молив за вежди или пудра.

Намек за свежест

Една лека руменина придава на лицето свежест и помага за очертаване на контурите му. Но тя трябва да бъде положена коректно – прекалено либералното й полагане е табу. Пудрената руменина е най-добре да се полага върху основата и да се избледнява към слепоочията с използване на четчица. И тук се прилага златно правило – когато се носят ярко оцветени стъкла за очила, лещите и гримът трябва да останат в същата цветна фамилия – топла или студена – така че да се постигне хармоничен изглед.

За вашата най-добра усмивка

Гримирането на устните е задължително. Очите и устните трябва винаги да са в хармония. На кратко, ако очите са леко акцентирани, устните по-същия начин трябва да имат умерено количество цвят. Тук полезен може да бъде един лъскав балсам за устни, тъй като показва с голям ефект естествения тон на кожата и едновременно с това навлажнява. Разбира се, запознатите с тенденциите потребители на очила могат щедро да използват цветовете. Важното е да се осигури грижливото полагане на грим върху устните, тъй като ярко оцветените стъкла на очилата привличат погледа и прехвърлят вниманието към лицето.

Следвайте тези стъпки за перфектно гримиране на устни: положете грим към устните като основа; трасирайте контурите на устните с молив за устни; след това положете прецизно цвета с помощта на малка четка. След това притиснете устните към кърпичка за лице и положете втори слой цвят, но внимавайте да не излиза от естествения контур на устните. И накрая, при желание, положете малко безцветен балсам върху устните.

Eлегантни комбинации

За разлика от едва доловимия и многоцветния ефект, с цветни стъкла на очилата е възможно да се постигне и елегантен изглед – перфектен за бизнес и за вечерни събития. За много отличителен ефект комбинирайте златен и син очен грим, а лещите за очила – с червило с кайсиев цвят. Изумрудено зелено и златно или бежово и златно изглеждат страхотно в съчетание с неутрално червило.

Цветните стъкла на очила могат да се използват за създаване на богата гама от стилове.
Открийте забавлението от играта с цветовете – и с вашия собствен, любим изглед!