СЪВЕТИ КАК ДА НАНАСЯМЕ ГРИМА

Гримирането не е проблем за носещите контактни лещи. Много важно е да не забравяте, че първо се поставят контактните лещи, а след това започва гримирането. Но бъдете изключително внимателни!


Уверете се, че не сте алергични към дадения козметичен продукт. Постарайте се гримът да не попада в очите!
Когато ползвате моливи за очертаване на очите или очна линия, полагайте чертата само под и по мигления ръб, не очертавайте долния клепач от вътрешната страна на мигления ръб, поради опасност от попадане на очна линия в окото и по лещата. Всяка козметика, нанесена върху вътрешната страна на клепача, би блокирала микроскопичните пори и ще замърси очите и лещите ви.

Съветваме Ви да внимавате и при сваляне на грима, особено когато използвате емулсии на маслена основа. За по-сигурно отстранявайте контактните лещи от очите си и така престъпвайте към почистване на грима!


Ако по случайност в окото ви попадне грим, когато сте с контактни лещи, НЕЗАБАВНО отстранете лещата от окото, промийте и почистете лещата старателно, почистете и промийте и окото си, изчакайте докато се успокои и поставете отново внимателно лещата на не гримирано око.

Когато купувате козметични продукти, питайте дали те са подходящи за хора, които носят контактни лещи.