Зрителни Тестове

Зрителен Тест
Уважаеми клиенти, зрителните тестове в оптика Вижън кеър са обвързани с изработката на очила в оптиката. Не извършваме зрителни тестове само за информация за диоптър и състояние на очите. За тази цел, моля да се обръщате към очен кабинет. Нашата задача е да уточним точен диоптър, за да ви изработим перфектни очила!

Все по-често и все по-масово хора от всички възрасти се оплакват от главоболие, зрителна умора, тежест в областта около очите, зачервяване и парене, прекалена сухота или прекалено сълзене, чувсто за пясък в очите, замъгляване на образа на далече или на близко. Обърнете внимание на тези симптоми и незабавно посетете очен специалист, за да се установи причината за тях.

В оптика Вижън Кеър разполагаме с компютърна клиентска програма, в която всеки наш клиент има собствен профил с данни за диоптрите му, очила, стъкла, контактни лещи и аксесоари, които е закупил от нас по дати. По този начин нашите клиенти са сигурни, че цялата информация за очите, очилата и контактните им лещи се съхранява и пази коректно, като може да е в тяхна и наша помощ по всяко време, когато е необходима!

Издаваме клиентска карта на всеки наш клиент, съдържаща подробна информация за диоптри, производител и вид на контактните лещи и период на подмяна, производител, вид и покрития на диоптричните стъкла.

По този начин можем да бъдем максимално полезни на всеки наш клиент!

В рефракционния кът в оптика Вижън Кеър правим прецизни зрителни тестове с първия в България TONOREF™ III:

– Зрителни тестове за определяне на диоптър с максимална точност /рефракция/
– Проследяване на прозрачност на оптичния носител на окото
– Безконтактно измерване на вътреочно налягане /тонометрия/
– Безконтактно измерване на дебелина на роговица /пахиметрия/
– Измерване на радиус на роговицата /кератометрия/, за прецизно напасване на меки контактни лещи
– Измерване обема на акомодация /способността на окото да фокусира ясно близки обекти, в следствие на количеството диоптри, с които вътреочната леща успява да увеличи пречупващата си сила, преминавайки от покой в максимално напрежение/

Auto Ref / Kerato / Tono / Pachymeter TONOREF™ III

tonoref tonoreftonoref

TONOREF™III е последно поколение измервателна апаратура на японския гигант NIDEK CO., LTD. – световен лидер в проектирането, производството и дистрибуцията на офталмологична и оптометрична апаратура  и техника за периферна обработка на диоптрични лещи.

TONOREF ™ III съчетава функционалността на авто-рефрактометър, авто-кератометър, безконтактен тонометър и безконтактен пахиметър в едно устройство.

NIDEK е първият производител, който въвежда тази уникална комбинация в един уред с висока точност на измерването на клинично важни параметри.

С TONOREF ™ III, комплексните измервания могат да се извършват бързо и лесно,без да се наруши комфорта на пациента и максималната клинична ефективност.
Апаратът разполага с безконтактен пахиметър към TONOREF ™ III. Тази функция позволява автоматично изчисляване на коригираното вътреочно налягане (ВОН), което се основава на данни от субективното вътреочно налягане и дебелината на роговицата.
Ако при проведените тестове за вътреочно налягане установим отклонения от референтните стойности, ще Ви насочим към офталмолог за допълнителни изследвания и назначаване на поддържаща терапия и лечение.

Зрителен Тест Зрителен Тест

Измерваме обема на акомодация

Зрителен Тест

Освен това, TONOREF ™ III включва и измерване на прозрачността на оптичния носител на окото.

Зрителен Тест Зрителен Тест

С тези нови функции TONOREF ™ III осигурява максимален комфорт за пациента и максимална прецизност в измерванията.

Зрителен Тест
Зрителен Тест
Зрителен Тест
Зрителен Тест
РЕФРАКЦИОННИ НЕСЪВЪРШЕНСТВА НА ОЧИТЕ

Рефракция се нарича пречупването на светлинните лъчи, когато преминават от една среда в друга.
Пречупващите среди в окото са няколко: роговица, леща, вътреочна течност и стъкловидно тяло.
Всяка от тях има собствен коефициент на пречупване, като най-голяма пречупваща сила притежава роговицата около + 45 диоптъра, следвана от вътреочната леща – около + 19 диоптъра. За да се получи ясен образ на наблюдавания предмет, трябва да има съответствие между пречупването на светлинните лъчи в оптичната система на окото и дължината на очната ябълка. Нормалното състояние се нарича еметропия. Когато такова съответствие липсва, полученият образ е неясен.

МИОПИЯ (КЪСОГЛЕДСТВО)

Късогледство (миопия) е вид рефракционна аномалия на човешкото око и се проявява при по-голяма дължина на очната ябълка или при по-голяма пречупваща сила на роговицата и очната леща. Образът на безкрайно отдалечен обект се получава пред ретината вместо върху нея. Затова ясно се виждат само близки обекти. Обикновено се проявява в училищна възраст. Коригира се с вдлъбнати лещи /минусови/, които разсейват успоредния сноп лъчи, идващи към окото и така се измества образа на наблюдавания обект върху ретината.

ХИПЕРМЕТРОПИЯ (ДАЛЕКОГЛЕДСТВО)

Далекогледство (хиперметропия) е намалена зрителна острота, поради по-малка дължина на очната ябълка или по-малка пречупваща сила на очната леща. Образът се получава зад ретината и ако аномалията е слаба, то се компенсира чрез акомодацията на цилиарните мускули. С напредване на възрастта, акомодацията отслабва, получава се възрастово далекогледство (пресбиопия). Далекогледството при децата обикновено е вродена аномалия на пречупващата сила на окото и влияе на зрителната острота при гледане на далеч и в много по-голяма степен при гледане на близко. При установена диагноза за хиперметропия се определят очила за постоянно носене. Далекогледството се коригира с изпъкнали /плюсови/ лещи, които изместват напред образа на наблюдавания обект.

ПРЕСБИОПИЯ

Пресбиопията („възрастово /старческо/ далекогледство“) обикновено започва да се развива от 40-45 годишна възраст и този процес продължава до към 60 годишна възраст. В началния етап от развитието на пресбиопията, измененията водят до намаляване на зрителната острота при гледане наблизо (при работа на разстояние 35 – 50 см). При по-нататъшно развитие на пресбиопията тези изменения могат да намалят и зрителната острота при гледане надалеч. В зависимост от нивото на развитие на пресбиопията се определят очила за близко, за работа на средни разстояния (70 см – 1,5 м) и за далеч. В този възрастов период е необходимо всеки човек да си проверява зрението и да коригира своевременно очилата си през една – две години.

АСТИГМАТИЗЪМ

Астигматизмът е още една от аномалиите в пречупващата сила на окото. Проявява се поради нееднаквата кривина на роговицата или вътреочната леща в различните сечения (например вертикално по оптичната ос на окото и хоризонтално по оптичната ос на окото). Поради това образът не може да се фокусира върху ретината – например, ако лъчите идващи от обекта във вертикалната равнина се фокусират точно върху ретината, то тези от хоризонталната се фокусират преди или след нея. Астигматизмът може да бъде корнеален /роговичен/, лещен, миопичен, хиперметропичен и смесен. Различават също така вроден и придобит /травматичен или следоперативен/ астигматизъм. При астигматизъм е нужно постоянно носене на очила с отчитане на индивидуалните особености в пречупващата способност на всяко око.

КАК ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ОЧЕН ТЕСТ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ДИОПТЪР

1. Ако носите контактни лещи, не ги поставяйте в очите си в деня на очния тест.
2. Носете със себе си всички документи от последния очен тест, който сте правили.
3. Ако имате очила, донесете ги, когато идвате за очен тест.
4. Ако имате очила, носете със себе си всички съпровождащи Вашите очила документи, /опаковки на стъклата, гаранционна карта или клиентска карта/, удостоверяващи вида и материала на стъклата, покрития и диоптри.

 

Оптиката ни вече е член на НАБОО

Оптиката ни вече е член на НАБОО

Запазете си час за зрителен тест