NIKON – КОРЕКЦИОННИ ЛЕЩИ ЗА ОЧИЛА – ПОВЕЧЕ ОТ ПЕРФЕКТНО ЗРЕНИЕ

NIKON – КОРЕКЦИОННИ ЛЕЩИ ЗА ОЧИЛА – ПОВЕЧЕ ОТ ПЕРФЕКТНО ЗРЕНИЕ

Оптика Вижън кеър представя през юни 2018 за първи път във Варна корекционните стъкла за очила на японския лидер в оптиката NIKON.
Официален представител на NIKON за България е нашият партньор ФЕЙТ ВИЖЪН ЕООД, които през пролетта на 2018 година за първи път в България презентираха диоптричните стъкла NIKON.

 

Nikon

Уникалното при корекционните лещи за очила NIKON е, че за целия свят лещите се изчисляват и проектират в Япония без компромис за коя държава е поръчката, като се прилага NODE процедура /Nikon Optical Design Engine/ за перфектни лещи, индивидуално съобразени спрямо ползвателя.

Nikon

Когато поръчате своите очила в оптика Вижън кеър, оптикът или оптометристът съобразява повече от 12 параметъра, за да се уточни най-подходящата леща за Вашето зрение – индекс на рефракция на лещата, сфера, цилиндър, аксис, акомодация, дизайн на лещата, инклинация, кривина, форма, вертекс, дистанция, прогресия и др. След това тези данни се изпращат в Центъра за развитие и научни изследвания на NIKON в Япония. Там оптимизацията на иделната леща отнема вече само 5 минути, а не както някога при старите технологии 4-5 дни. NODE изчисленията се повтарят многократно и се подобряват, докато се постигне най-добрият дизайн на желаната леща. Целият процес е в перфектна хармония, което гарантира изключителни крайни резултати. NODE изчисленията мениджират множество комбинации на оптичен дизайн, докато се постигне перфектната комбинация. През 1997 година възможните комбинации бяха 1 765 656, докато днес перфектната комбинация на оптичен дизайн на Вашите корекционни лещи се избира между 93 000 000 000 000 000 000 изчисления. При производството на лещите NIKON се използва диамантена фреза, която изработва точка по точка 6 пъти по-прецизно лещите, в сравнение със стандартния процес на изработка. При всички корекционни лещи NIKON се използват специални аберационни филтри, които многократно подобряват качеството на образа. Преди да бъдат изпратени към оптиката, корекционните лещи NIKON преминават през 15 процеса на качествен контрол на дизайн, покрития и обща проверка.

ПОКРИТИЯ НА ЛЕЩИТЕ

 

Nikon

HCC – това е основното многослойно покритие на NIKON. Необходимо покритие за съхраняване на оптичните характеристики на лещите. Базово покритие, което се нанася на задната повърхност при постоянно оцветените складови лещи. Осигурява добър контраст и ясен образ.
Твърдост – ** / от максимум ****
Антирефлекс – ** / от максимум ****
Срещу зацапване – * / от максимум ****

SEECOAT PLUS UV – осигурява идеална защита и перфектно зрение. Нова дефиниция за стандарт на съхранение на оптичните лещи, осигуряващи кристално зрение и страхотна визия.
Твърдост – ****
Антирефлекс – ****
Срещу зацапване – ****
Антистатик – ****

ПРЕДИМСТВА на SEECOAT PLUS UV :

NANO FLEX Technologie – най-висока механична устойчивост на надраскване и оптимален контраст.
POWER GARD Technologie – най-добра защита от изхабяване при ползване
ADVANCED LIGHT CONTROL Technologie – най-висока светлопропускливост, висока резолюция на образа, комфорт за очите и първокласен естетичен дизайн.
STATIC DIFFUSION Technologie – олеофобен, хидрофобен и антистатичен слой, съвършено ясен образ и много лесно почистване.
UV защита – пълна защита с индекс 25 E-SPF /бели лещи с индекс 1,5: 10 E-SPF/

SEECOAT BLUE UV – NIKON изобретяват първото покритие, което филтрира вредната за очите и целия организъм синя светлина и в същото време минимизира отраженията на UV лъчите от задната повърхност на лещите.

ПРЕДИМСТВА НА SEECOAT BLUE UV:

BLUE LIGHT CONTROL Technologie – SeeCoat Blue UV филтрира и отразява синята светлина, излъчвана от изкуственото осветление и дисплеите, а също блокира ултравиолетовите лъчи от двете страни на лещите.
осигурява зрителен комфорт и здраве за очите
дава оптимален контраст
намалява напрежението в очите и предотвратява зрителната умора
UV защита – пълна защита с индекс E-SPF 25 / при бели лещи с индекс 1.5 E-SPF 10/
Препоръчва се за всички, които работят на закрито и често са изложени на изкуствено осветление и при работа с екрани /монитори, таблети, смартфони и др./

SEE SUN UV – перфектна слънчева защита – нов стандарт за остро зрение, защита и перфектен външен вид.
Твърдост – *** /от максимум ****/
Антирефлекс – *** /от максимум ****/
Срещу зацапване – *** /от максимум ****/
Антистатик – *** / от максимум ****/
UV защита – при индекс 1.5 – 25 E-SPF / при индекс 1.6 – 50 E-SPF

ПРЕДИМСТВА НА SEE SUN UV

NANO FLEX Technologie – най-висока механична устойчивост на надраскване и оптимален контраст.
POWER GARD Technologie – най-добра защита от изхабяване при ползване
ADVANCED LIGHT CONTROL Technologie – най-висока светлопропускливост, висока резолюция на образа, комфорт за очите и първокласен естетичен дизайн.
STATIC DIFFUSION Technologie – олеофобен, хидрофобен и антистатичен слой, съвършено ясен образ и много лесно почистване.

Nikon

Nikon

Корекционни стъкла с релакс зона за близко гледане и прогресивни стъкла

NIKON са новатори в разработването на корекционни стъкла с релакс зона за близко гледане, като успяват да осигурят 1,8 пъти по-широки зони за всички разстояния и минимизиране на замъгляванията по периферията на лещите, осигурява се много динамично зрение в средната зона и се намалява плаващия ефект при слизане по стълби. Добавката на аберационни филтри осигуряват значително ясно и по-широко периферно зрение, редуцира се умората на очите при прехода от далечната към близката зона на гледане. Мултифокалните стъкла на NIKON редуцират стреса при адаптация, а в зависимост от рамката се прилага контрол на замъгляванията и се получава перфектен образ без напрежения и в най-предизвикателните ситуации.

Nikon

Малко история за любознателните:

Nippon Kogaku K.K., или Japan Optical Co., или Japanese Optical Society (по късно известна в цял свят като Nikon) е създадена на 25 юли 1917 година, на шестата година от управлението на император Taisho, в резултат от сливането на три фирми: Tokyo Keiki Seisaku-sho’s optical division, Iwaki Glass Seisaku-sho и Fujii Lens Seizo-sho (едната от тях съществува от 1883 година и вече има достатъчно производствен опит). Сливането идва като резултат от решението на промишлената група Mitshubishi за започване на собствено оптично производство. Компанията е с уставен капитал от 2 милиона йени и с първи президент Yoshihira Wada. /източник Уйкипедия/
През 1946 година NIKON произвеждат първите си стъкла за очила.
През 1948 година на пазара излиза първият телеметричен фотоапарат, произведен от Nippon Kogaku K.K – Nikon 1. Името Nikon идва точно на този модел – то се появява през 1946 г. За периода 1948 – 1964 година са произвеждани общо осем модела, между които Nikon SP – първият в света фотоапарат със титаниев затвор и моторизирана система за превъртане на филма, позволяваща снимане с 3 кад/с. По това време Никон има и най-голямата система обективи – Nikkor обективите покривали диапазона на фокусни разстояния от 21 до 1000 mm. През 1949 г. акциите на Никон са листвани на борсите в Токио и Осака. /източник Уйкипедия/
1950 е годината, в която името Nikon придобива популярност не само в Япония, но и извън нея. Във вестник Ню Йорк Таймс е публикувана статия, в която са описани изключителните качества на обективите NIKKOR и фотоапаратите Nikon. Пред 1953 е създадено подразделението в САЩ, а през 1961 първото представителство в Европа. Междувременно през 1959 на пазара излиза Nikon F – първият огледално-рефлексен фотоапарат Nikon със сменяем обектив и байонет F. Следващата значима за Nikon дата е през 1971 – тогава НАСА избира Nikon за доставчик на фотооборудване за своите мисии и Nikon FTN е монтиран на космическия апарат Аполо 15. От тогва до наши дни техника Nikon се използва на практически всички космически мисии на НАСА, а в момента и на МКС. През същата година отваря врати и новата фабрика в района на Сендай, която и до днес произвежда фотоапарати. /източник Уйкипедия/
През 1980 година Nikon навлиза в нов сегмент на пазара – пусната е в производство първата машина за производство на полупроводникови чипове (степер машина), произведена в Япония. През 1982 започва и износ, първоначално за САЩ чрез новосъздаденото дружество Nikon Precision Inc. Първият в света трансмитер за 35 mm филми е пуснат на пазара през 1984 под името NT-1000, разработен съвместно с Kiodo News. След падането на желязната завеса Nikon отварят представителство в Унгария през 1991. През 1997 г. на пазара са пуснат първите два модела цифрови компактни фотоапарати от серията COOLPIX – COOLPIX 100 и COOLPIX 300. /източник Уйкипедия/.
През 1983 NIKON полага на оптичните лещи първото покритие 3в1. През 2000 година излизат първите лещи с висок индекс 1.74, а през 2003 – първите двойно асферични индивидуални лещи. През 2012 NIKON изобретяват и първото покритие, филтриращо синята светлина.
През 2017 година Nikon празнува сто години от основаването на компанията.
NIKON е пионер в използването на нано-кристали за елиминирането на отраженията в широк спектър на светлината. Областите на приложение на това откритие са многобройни – лещи за фотоапарати, в полупроводниковата индустрия, лещите за очила и мн.др.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В ОПТИКА ВИЖЪН КЕЪР И СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С НАШИТЕ NIKON СПЕЦИАЛИСТИ ЗА НАЙ-ДОБРИЯ ВАРИАНТ КОРЕКЦИОННИ ЛЕЩИ ЗА ВАС!