Диоптрични Очила

Диоптрични Очила Варна
Очилата се използват за коригиране на късогледство, далекогледство, астигматизъм, пресбиопия и състояния, които предизвикват замъглено зрение или умора на очите. По-общо казано, проблеми със зрението, които могат да бъдат коригирани с очила, са тези, които произтичат от начина, по който роговицата пречупва светлинните лъчи върху ретината.

Когато формата на роговицата е дори с леко отклонение, образът не се проектира точно върху ретината, което води до замъглено зрение и затруднено фокусиране. Очилата  променят начина, по който светлинните лъчи навлизат в окото и така образът се проектира върху ретината.

Как да получите очила, ако имате нужда от тях?

Диоптрични Очила ВарнаПреди да поръчате диоптрични очила, се нуждаете от прецизен очен тест, за да се определи вида и степента на Вашите зрителни затруднения или умора на мускулите, които отговарят за фокусирането на образите.

Ако имате рецепта, ще работим по нея или ще я проверим, ако желаете. Ако нямате рецепта, в оптика Вижън Кеър срещу символично заплащане ще тестваме коректно и прецизно Вашите очи с японския апарат Tonoref III на лидера в измервателната техника Nidek. Преди това ще измерим безконтактно вътреочното Ви налягане, с цел превенция на коварното заболяване глаукома и ще проследим прозрачността на оптичния носител на очите ви, за да сме сигурни, че причината за Вашия зрителен дискомфорт е единствено нуждата от диоптрична корекция. При наличие на отклонение във вътреочното налягане или прозрачността, ще бъдете насочени към офталмолог!

Ще съобразим резултатите от зрителните тестове и ще ви препоръчаме най-подходящите диоптрични стъкла, в зависимост от Вашите нужди и избраната рамка. Стъклата се центроват и напасват към рамките изключително прецизно от нашите оптици в лабораторията на оптика Вижън Кеър на един от най-модерните съвременни автомати за обработка на диоптрични стъкла.

Когато поръчвате нови очила е препоръчително да носите в оптиката документи с информация за старите си диоптрични стъкла или опаковките на стъклата от производителя! По този начин ще можем да ви гарантираме по-добри резултати!

Какви диоптрични рамки можете да откриете в нашата оптика?

Диоптрични Очила ВарнаДиоптричните рамки, които предлагаме, са подбрани от най-добрите колекции в Европа, което е гаранция за тяхното качество, удобство и дизайн. Ние ви гарантираме, че с очилата, изработени в оптика Вижън кеър – Варна, ще виждате кристално и комфортно и ще изглеждате перфектно.

Имате нужда от диоптър, но искате да носите и слънчеви очила – ние знаем решението!

Диоптрични Очила ВарнаИмате четири възможности за защита от слънцето:

  • Контактни лещи, съчетани със слънчеви очила
  • Слънцезащитни стъкла, които се закрепват към диоптричните Ви очила
  • Слънчеви очила с диоптър, които можете да поръчате в нашата оптика
  • Диоптрични очила с фотосоларни /хелиоматични/ стъкла

Няма избор, който да е перфектен за всички, защото всеки клиент има различни нужди и предпочитания. Нашата мисия е да Ви помогнем да изберете това, което искате и от което се нуждаете, за да останете доволни от новите си корекционни очила или лещи.

Ние Ви предлагаме:

– Изработка на диоптрични очила за корекция на зрението на всички дистанции.
– Професионална консултация при избор на диоптрична рамка в зависимост от диоптрите, нуждите и предпочитанията на клиента, специфичните анатомични особености на лицето и модните тенденции.
– Професионална консултация при избора на диоптрични стъкла в зависимост от диоптрите, рамката и нуждите и предпочитанията на клиента.
– Напасване и корекция на диоптрични рамки.
– Детски диоптрични рамки и корекционни лещи за тях – професионална консултация.
– Точно измерване на диоптри по очила на клиента.
– Леки ремонти на диоптрични рамки – смяна на наносни опори, винтчета, дръжки, корекция на накрайници.

СЪВЕТИ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА, СЪХРАНЕНИЕ И ПОДДРЪЖКА НА ДИОПТРИЧНИ ОЧИЛА

Диоптрични Очила Варна1. Поставяйте Вашите очила правилно пред очите, а не спуснати надолу по носа, като дръжките трябва добре да са легнали на ушите.

2. За да удължите живота на Вашите очила винаги ги поставяйте и сваляйте като държите дръжките с двете си ръце, а не с едната. В противен случай рискувате да счупите едната или двете дръжки. Ако едната Ви ръка е заета, хванете рамката за кръжилата, обхващащи стъклата и внимателно изтеглете напред.

3. Почиствайте стъклата на Вашите очила само с влажни кърпички, предназначени за тази цел. Избягвайте силно триене със сухи кърпи, полепналият по тях прах действа като абразив и така неволно бихте надраскали покритието на стъклата.

4. При силно замърсени очила е допустимо измиване с хладка вода и течен сапун за отмиване на грубите абразивни частици, полепнали по стъклата. След това подсушете внимателно с мека кърпа, без да триете динамично. Избягвайте прекалено мокрене на очилата си, тъй като водата може да повреди металните части на рамката.

5. Не правете сами корекции и ремонти на рамките и стъклата, а се обърнете към Вашия оптик.

6. Пазете очилата и стъклата си от пряк контакт с парфюм, спирт, алкохол, бои, лакове, лепила, разтворители и др.

7. Съхранявайте очилата си винаги в калъф и далеч от твърди и абразивни материали!

8. Не оставяйте очилата си на места с висока температура или в близост до уреди, излъчващи топлина.

9. Не влизайте с очилата си в сауна

10. Не влизайте с очилата си в морето и в басейни

11. Не качвайте очилата си върху главата като диадема, това може сериозно да деформира рамката Ви и да се надраскат стъклата.

12. Ако ползвате връзка за очила, преди да ги спуснете на врата си, се убедете, че няма да са в контакт с копчета, ципове, колиета или декорация по дрехите Ви.

13. Не преотстъпвайте очилата си за ползване на други хора. Вашите очила са индивидуално направени само за Вас!

14. Вашите очила имат 2 години гаранция за производствени дефекти и подлежат на безплатен ремонт, корекция или подмяна, в случай на отлепен детайл, поради слаба спойка, отлепено покритие, паднали наносници, паднали винтчета, без видими следи от предизвикана повреда.

15. Не се приемат рекламации при видими следи от неправилна употреба, счупване, надраскване, изкривяване на рамката, в следствие на натиск или огъване и при опит за корекции и ремонти, които не са правени в оптиката, от която са закупени очилата.

16. Премиум покритията на стъклата имат 3 години гаранция за производствени повреди – отлепване и нарушаване целостта на антирефлексното покритие.

17. Не се приемат рекламации при видими следи от механични повреди, при неправилна употреба, счупване, надраскване, изкривяване на рамката, в следствие на натиск или огъване и при опит за корекции и ремонти, които не са правени в оптиката, от която са закупени очилата, при неправилно почистване и съхранение и след изтичане на законовия гаранционен срок.

Гаранцията е валидна само при представяне на гаранционна карта и оригиналните опаковки от производителя на диоптричните стъкла.

Така ще се наслаждавате дълго време на кристално зрение и комфорт!

И не забравяйте: Най-важното е да се чувствате и изглеждате невероятно с новите си очила!

Диоптрични Очила Варна