Слънчеви Очила

Слънчеви ОчилаВарна е град, окъпан в светлина целогодишно и това прави слънчевитe очила, един от най-важните аксесоари в ежедневието! Правилният избор на слънчеви очила на пръв поглед изглежда лесно, но в повечето случаи след пробване на много модели клиентите се объркват и се отегчават, като правят и грешния извод: „на мен не ми отиват слънчеви очила!” Това чуваме много често във всекидневната работа с клиенти в оптика Вижън кеър! Няма място за отчаяние, а точно обратното! Нужно е само да се доверите на нашите специалисти, които ще ви насочат към правилния дизайн и цвят слънчеви очила, според формата на лицето ви, цвета на косата, стила ви на живот, предпочитания и не на последно място – според бюджета ви за очила!
От цветни и дръзки, стилни и изискани, делови и аристократични до комфортни за лицето и удобни за портфейла слънчеви очила ще намерите в нашата оптика, като сме се постарали да подберем най-добрите и висококачествени модели на доказали се във времето марки!

Бъдете неотразими през всички сезони!

Как да изберете най – добрите слънчеви очила за формата на Вашето лице.

Има четири основни форми на лицето – овална, кръгла, сърцевидна или квадратна.

Форми на лицето
Намирането на слънчеви очила е лесно, след като точно определим към коя група принадлежите.

Овалната форма на лицето се стеснява леко в челото и брадичката. Тези лица са по-високи, отколкото широки. Симетрията на овалните лица позволява най-разнообразната гама от стилове рамки. Може да носите вякакви форми, стилове и цветове, да бъдете смели и дръзки, като подчертавате правилните пропорции на своето лице!

Кръглата форма на лицето е почти толкова широка, колкото е дълга. Хората с кръгло лице е добре да избягват чисто кръглата форма и изцяло квадратната форма на стъклата.

Квадратната форма на лицето е подобна. Линията на челюстта обаче не е мека, а остра и ъглова. Хората с квадратно лице е добре да избягват очила с подчертано квадратна форма.

Лицата с форма на сърце са най-широки в челото и се стесняват към челюстта. Тези лица имат малка и тясна област на брадичката и е препоръчително да избягват очила тип „авиатор” и такива, които подчертават горната част на лицето.

Независимо от формата на Вашето лице, ние ще Ви помогнем да изберете най-добрите очила, според модните тенденции, специфичните Ви анатомични особености и бюджета.

С нашите слънчеви очила ще изглеждате модерни и ще се чувствате перфектно!

Бъдете неотразими това лято с огледални слънчеви очила

Слънчеви ОчилаОгледалните слънчеви очила винаги са впечатлявали със своята загадъчност и блясък. Виждаме ги по лицата на знаменитостите и по модните ревюта, но те предлагат много повече от просто страхотен външен вид. Освен че предлагат тайнственост и екстравагантност, огледалните стъкла осигуряват отлична защита на очите. Те са изработени с няколко покрития от външната страна на стъклото, съдържащи цвят, отразяващи елементи и защитен слой. Тези слънчеви очила отразяват светлината от окото и така осигуряват несравним комфорт. Огледалните стъкла могат да намалят светлината от 10% до 60% повече от традиционните затъмнени стъкла.

Ние Ви предлагаме:
– Висококачествени оригинални слънчеви очила със 100% UV защита на най-добрите световни производители и слънчеви очила с поляризация
– Леки ремонти на слънчеви очила – смяна на наносни опори, винтчета, дръжки, корекция на накрайници

ГАРАНЦИИ И СЪВЕТИ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА И СЪХРАНЕНИЕ НА СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА

1. Стъклата на Вашите слънчеви очила съответстват на високите стандарти на Европейската директива EN 1836 (Европа), на ANSI Z80.3-2001 (САЩ) и на AS 1067-2003 (Австралия), както и на Директивата за лични предпазни средства 89/686/EEC

2. Вашите слънчеви очила осигуряват 100% UV защита на очите Ви.

3. Слънчевите очила са подходящи за употреба само през деня на дневна светлина и не са подходящи за нощно шофиране или в условия на намалена видимост.

4. Не гледайте директно към слънцето със слънчеви очила, независимо, че имат 100% UV защита.

5. Слънчевите очила не са предназначени за защита на очите от източници на изкуствена светлина, например в солариум.

6. Вашите слънчеви очила не са предназначени за защита на очите Ви от опасни механични въздействия

7. Поставяйте Вашите очила правилно пред очите, като дръжките трябва добре да са легнали на ушите.

8. За да удължите живота на Вашите очила винаги ги поставяйте и сваляйте като държите дръжките с двете си ръце, а не с едната. В противен случай рискувате да счупите едната или двете дръжки. Ако едната Ви ръка е заета, хванете рамката за кръжилата, обхващащи стъклата и внимателно изтеглете напред.

9. Почиствайте стъклата на Вашите очила само с влажни кърпички, предназначени за тази цел. Избягвайте силно триене със сухи кърпи, полепналият по тях прах действа като абразив и така неволно бихте надраскали покритието на стъклата.

10. При силно замърсени очила е допустимо измиване с хладка вода и течен сапун за отмиване на грубите абразивни частици, полепнали по стъклата. След това подсушете внимателно с мека кърпа, без да триете динамично. Избягвайте прекалено мокрене на очилата си, тъй като водата може да повреди металните части на рамката.

11. Не правете сами корекции и ремонти на рамките и стъклата, а се обърнете към Вашия оптик.

12. Пазете очилата и стъклата си от пряк контакт с парфюм, спирт, алкохол, бои, лакове, лепила, разтворители и др.

13. Съхранявайте очилата си винаги в калъф и далеч от твърди и абразивни материали!

14. Не оставяйте очилата си на места с висока температура или в близост до уреди, излъчващи топлина.

15. Не влизайте с очилата си в сауна

16. Не влизайте с очилата си в морето и в басейни

17. Не качвайте очилата си върху главата като диадема, това може сериозно да деформира рамката Ви и да се надраскат стъклата.

18. Ако ползавате връзка за очила, преди да ги спуснете на врата си, се убедете, че няма да са в контакт с копчета, ципове, колиета или декорация по дрехите Ви.

19. Не преотстъпвайте очилата си за ползване на други хора. Вашите очила са Вашето индивидуално предпазно средство!

20. Вашите очила имат 2 години гаранция за производствени дефекти и подлежат на безплатен ремонт, корекция или подмяна в случай на отлепен детайл, поради слаба спойка, отлепено покритие, паднали наносници, паднали винтчета, без видими следи от механично предизвикана повреда.

Не се приемат рекламации при видими следи от механични повреди, при неправилна употреба, счупване, надраскване, изкривяване на рамката, в следствие на натиск или огъване и при опит за корекции и ремонти, които не са правени в оптиката, от която са закупени очилата, при неправилно почистване и съхранение и след изтичане на законовия гаранционен срок.

 

Пропускливост Категории на филтъра по EN ISO12312-1

Описание

Стандарт

Употреба

3% – 8%

4

Много тъмни стъкла със специално предназначение – силно намаляват светлопропускливостта

ISO 7000-2951

Много висока защита от слънчево заслепяване – например в морето, в снежна среда, високи планини или пустини и др.

ВНИМАНИЕ! НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ШОФИРАНЕ И УПОТРЕБА ПО ПЪТИЩАТА

8% – 18%

3

Очила за обща употреба

ISO 7000-2950

Висока защита от слънчево заслепяване

18% – 43%

2

Очила за обща употреба

ISO 7000-2949

Ограничена защита от слънчево заслепяване

43% – 80%

1

Леко затъмнени слънчеви стъкла

ISO 7000-2948

Ограничена защита от слънчево заслепяване

80% – 100%

0

Едва затъмнени слънчеви стъкла

ISO 7000-5955

Много ограничена защита от слънчево заслепяване

 

И да не забравите слънчевите си очила, когато тръгвате на почивка!

Слънчеви Очила